Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą i marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sałatka

kapusta pekińska 1/2 sztuka
kukurydza 1 puszka
ogórki konserwowe 5 sztuka
marchew 2 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
ser feta 1 sztuka
bazylia 1/2 pęczek

Sos

oliwa 2 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą i marchewką

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski, następnie dodajemy do niej odcedzoną z zalewy kukurydzę.
Krok 1 - Sałatka z fetą i marchewką foto
2
Ogórki kroimy w nieduże pół talarki, a marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Sałatka z fetą i marchewką foto
3
Z czerwonej papryki usuwamy ziarna i kroimy ją w nieduża kostkę, tak samo, jak ser feta.
Krok 3 - Sałatka z fetą i marchewką foto
4
Tak przygotowane składniki zalewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, a na końcu posypujemy drobno posiekaną bazylią.
Krok 4 - Sałatka z fetą i marchewką foto
5
Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce około 20 minut przed podaniem.
Krok 5 - Sałatka z fetą i marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.02.2015 16:25
apetyczna, kolorowa sałatka
eliza135 28.12.2014 18:42
pożywna taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak