Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa kostka z kaszy manny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
cukier 1/2 szklanki
kasza manna 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
masło lub margaryna 100 g
herbatniki 20 sztuk
wiórki kokosowe do posypania
cukier puder do posypania
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa kostka z kaszy manny

Do garnka wlej mleko, zagotuj i dodaj cukier, kaszę, kakao. Składniki mieszaj dokładnie, aby nie powstały grudki. Na koniec dodaj roztopione masło lub margarynę. Gotuj i mieszaj dalej do uzyskania gęstej masy. Połowę herbatników wyłóż na mniejszą blaszkę, wylej na nie masę, przykryj resztą herbatników. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny. Schłodzone ciasto posyp wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem, udekoruj roztopioną czekoladą i pokrój w kostki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 29.12.2014 17:42
super deser
R'n'G Kitchen 29.12.2014 15:20
Muszę taki zrobić ,pycha!
gosia561 29.12.2014 13:22
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak