Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z pieczarkami, szynką i korniszonkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 0,5 kg
pieczarki 30 dag
szynka konserwowa 30 dag
ogórki konserwowe 1 słoik 0,33 l
pietruszka zielona 1 natka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
masło 1 łyżka
majonez 1 łyżka

Porada

1. Ser żółty wybieramy aby w kawałku był dosyć twardy np. morski lub cesarki. 2. Jeżeli się spieszymy możemy pokroić ser na plastry umieścić na talerzu i roztopić w mikrofali.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z pieczarkami, szynką i korniszonkami

Pieczarki siekamy na drobno i przesmażamy na maśle. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Szynkę i ogórki kroimy w drobną w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez i masło oraz przyprawy wg. uznania.
Ser wkładamy do woreczka nadającego się do gotowania i wkładamy do wrzątku aż zmięknie. Jak będzie miękki rozwałkowujemy na około 4 milimetrowej grubości kwadratowy placek. Nakładamy farsz. Zwijamy roladę ;zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.06.2015 13:55
świetny pomysł, wygląda apetycznie
agaK. 17.06.2015 19:40
Jakie świetne, lubię takie rzeczy, od razu dodaję do ulubionych:)
Margo1 17.05.2015 17:14
Tej roladki jeszcze nie robiłam
Aneta41 13.04.2015 16:57
Bardzo pomysłowe
Jagódka77 09.02.2015 20:06
na pewno pysznie smakuje
Asik32 10.01.2015 20:15
Bardzo fajny pomysł!!
berys18 31.12.2014 10:38
bardzo fajna rolada
Wiesława1 31.12.2014 08:50
pyszne danie
agnieszka214 30.12.2014 19:02
rolada pierwsza klasa
IwonaDD 30.12.2014 17:03
smaczna roladka
Stenka 30.12.2014 16:30
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak