Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone buraki z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula czerwona 2 szt
sok z cytryny 0,5 szt
olej roślinny 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone buraki z cebulą

Buraczki bardzo dokładnie myjemy i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 20-30 minut. Wyjmujemy, gdy będą jeszcze lekko twarde. Studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na grubej tarce. Czerwoną cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Mieszamy z burakami, dodajemy olej, sok z cytryny, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Czekamy, aż smaki dokładnie się połączą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 31.12.2014 20:47
Najlepsze do kotletów mielonych :)
adelajda 31.12.2014 12:00
Do obiadu super :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak