Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z curry i kiszonym ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
ogórki kiszone 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cebula biała 1 mała
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka+do obtoczenia kotletów
curry 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat duża szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z curry i kiszonym ogórkiem

1. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy jajko, łyżkę bułki tartej, drobno posiekaną cebulkę i przyprawy. Dokładnie zagniatamy. Z mięsa formujemy kotlet, spłaszczamy w dłoni. Na środku układamy ćwiartkę ogórka.

2. Zlepiamy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 6-7 minut z każdej strony aż ładnie się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.01.2015 15:52
bardzo dobre
anka1988 03.01.2015 11:27
Smaczne mielone :)
Renataj 02.01.2015 14:55
Ciekawy pomysł na mielone:)
Jusiaa 02.01.2015 13:17
Sama bym teraz spróbowała :d
jasiek 02.01.2015 11:52
doskonale przyprawione
engie23 02.01.2015 11:25
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak