Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z selerem, pietruszką i cebulą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
seler korzeniowy 1 plaster 1cm
pietruszka 1 szt mała
szalotka 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki lub więcej
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
kolendra mielona 4 szczypty
olej do smażenia 1 szkl
jajko 1 szt
śmietana 18-procentowa 1 łyżka kopiata

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z selerem, pietruszką i cebulą

Placki inne niż zazwyczaj, ale bardzo smaczne.

Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, uzyskamy fajne wiórki.

Masę przełożyć na sitko i umieścić nad miską, odczekać z 10 min, sok odlać a do pozostałej skrobi przełożyć starte warzywa, dodać przyprawy, jajko, śmietanę i mąkę, dobrze wymieszać, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia, podawać z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 21.12.2014 00:31
z selerem, ciekawy pomysl...
Konczi 20.12.2014 16:24
pysznie wyglądają :))
dollce 20.12.2014 15:19
Musze spróbować
migotka28 20.12.2014 15:18
lubie takie chrupiące brzegi
cukiereczek 20.12.2014 13:13
pyszne placuszki
IwonaDD 20.12.2014 10:19
musiały byc pyszne
VioletoweKucharzenie 20.12.2014 10:15
wyglądają apetycznie
olkaaa 20.12.2014 08:56
bardzo fajne
IZABELA29 20.12.2014 07:28
Takiej wersji jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak