Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta z karmelizowanymi jabłkami i kruszonką
2. Następnie ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy. Ostrożnie za pomocą wałka przenosimy na wysmarowaną formę do tarty o średnicy 24 cm. Dociskamy, nakłuwamy widelcem i wyrównujemy brzegi. Zapiekamy przez 20 minut w 180 stopniach.
3. W tym czasie jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, zalewamy miodem i smażymy od czasu do czasu mieszając aż się skarmelizują.
4. Przygotowujemy także kruszonkę: wszystkie jej składniki (z wyjątkiem płatków czekoladowych) wrzucamy do miski i zagniatamy ciasto. Kruszonkę formujemy rozgniatając ją w palcach.
5. Spód zapieczonego ciasta lekko posypujemy cynamonem. Następnie wykładamy skarmelizowane jabłka. Na wierzchu układamy kruszonkę. Pieczemy przez kolejne 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzone ciasto posypujemy płatkami czekoladowymi.