Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki domowy majonez

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
olej 100g
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet 1 łyżka

Porada

- Można dodać dowolne przyprawy - Można podwoić składniki by wyszło więcej majonezu - Przechowywać w lodówce około 1-2tygodnie

Przepis i sposób przygotowania na: szybki domowy majonez

Do wysokiego słoika wbić jajko, wlać olej, ocet, dodać przyprawy i musztardę. Wszystkie składniki zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Majonez gotowy. Ewentualnie doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak