Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
pietruszka zielona 4 gałązki
sok z cytryny 1/2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Pesta włożona do pasty z awokado powoduje że pasta nie ciemnieje.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado

1. Jajko ugotować.
2. Zieloną pietruszkę posiekać, ugotowane jajko i cebulę pokroić w mniejsze kawałki.
3. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę (lecz zachować ją). Za pomocą łyżki wyjmować awokado i przełożyć je do malaksera. Polać sokiem z cytryny (by nie ciemniało).
4. Do awokado dodać pokrojone jajko, cebulę i posiekana pietruszkę, zblendować.
5. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Przełożyć do miseczki, do środka włożyć pestkę z awodado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 07.01.2015 23:13
uwielbiam awokado

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak