Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mięsem mielonym i fasolką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mięso mielone wieprzowe 300 g
zielona fasolka szparagowa 300 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem mielonym i fasolką

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 1 - Ryż z mięsem mielonym i fasolką  foto
2
Fasolkę szparagową ciętą pokrojoną w około 2 - 3 cm słupki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy fasolkę.
Krok 2 - Ryż z mięsem mielonym i fasolką  foto
3
Mięso podsmażamy na łyżce oleju.
Krok 3 - Ryż z mięsem mielonym i fasolką  foto
4
Do mięsa dodajemy ryż
Krok 4 - Ryż z mięsem mielonym i fasolką  foto
5
Całość mieszamy i doprawiamy sosem sojowym.
Krok 5 - Ryż z mięsem mielonym i fasolką  foto
6
Na koniec dodajemy fasolkę szparagową i doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 6 - Ryż z mięsem mielonym i fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.01.2015 18:12
lubię takie połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak