Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
pieczarki 350 g
masło 1 łyżeczka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku
sos sojowy grzybowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na sypko do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 1 - Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem foto
2
Pieczarki obieramy, a następnie kroimy je w kosteczkę.
Krok 2 - Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem foto
3
W szerokim rondlu roztapiamy masło, wrzucamy pieczarki, dodajemy sos sojowy i podduszamy je do miękkości.
Krok 3 - Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem foto
4
Do pieczarek dodajemy ugotowany ryż i całość mieszamy.
Krok 4 - Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem foto
5
Szczypiorek siekamy i dodajemy do dania, doprawiamy do smaku pieprzem świeżo mielonym. Mieszamy.
Krok 5 - Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.01.2015 13:17
Tego jeszcze nie robiłam
IKrakowianka 02.01.2015 20:35
smaczne danie
Gracer 02.01.2015 19:54
Smaczny ryż na piątek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak