Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do opiekanej ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 szkl
ocet 1 szkl
marchew 2 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do opiekanej ryby

Do garnka wlewamy wodę dodajemy ziele, liście i gotujemy. W tym czasie obieramy marchewkę i cebulę. Marchewkę kroimy w kółka a cebulę w pióro. Jak woda z przyprawami się zagotuje to dodajemy przygotowane jarzyny i chłodzimy, Jak będzie letnie dodajemy ocet. Zimną zalewą zalewamy opieczone ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak