Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 70 dag
żurawina suszona 1 garść
fasolka szparagowa 20 dag
cebula 1 duża
tymianek
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
sól
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną

Kroki postępowania

1
Szynkę umyć i pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka lub kostkę.
Krok 1 - Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną foto
2
Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę wraz z mięsem.
Krok 2 - Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną foto
3
Gdy odparuję nadmiar wody dodać żurawinę.
Krok 3 - Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną foto
4
Dodać fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki. Doprawić do smaku tymiankiem, paprykami, pieprzem i solą.
Krok 4 - Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną foto
5
Całość oprószyć mąką i wymieszać. Wlać 1,5 szklanki wody i dusić do miękkości.
Krok 5 - Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną foto
6
Jeśli potrzeba, jeszcze raz doprawić do smaku. Ja podałam z kaszą gryczaną, ale dobrze smakuje z ziemniakami lub ryżem.
Krok 6 - Gulasz słodko - ostry z fasolką i żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak