Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Masa

filet z dorsza 1 ok. 70g

Marynata

Kminek mielony Prymat 1
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1
przyprawa kebab- gyros Prymat 1

Porada

W czasie smażenia lub grillowania można dorsza posypać bułka tartą aby uzyskać minimalną złocistą panierkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

Marynata Na początek natnij lekko rybę w środku .Dodaj tam po szczypcie pieprzu cytrynowego i kminku .Pozostałą część dorsza natrzyj poprzednimi składnikami i odrobiną przyprawy kebab-gyros.
Smażenie
Wyłóż rybę na rozgrzaną patelnie lub grilla (bez tłuszczu) i obsmaż dorsza z dwóch stron na złocisty kolor. Wyłóż na talerz i udekoruj,(np.liściem laurowym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 03.01.2015 18:42
BARDZO SMACZNE :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak