Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 350 gram
łosoś wędzony plastry 200 gram
jajko do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście francuskim

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środek wkładamy kawałek łososia wędzonego na zimno. Składamy kopertę. Kładziemy na papierze do pieczenia i smarujemy jajkiem. Pieczemy ok. 10-12 minut w temperaturze 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak