Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z orzechami nerkowca, endywią i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
endywia 12 liść
orzechy nerkowca 1/4 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 plaster
masło 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z orzechami nerkowca, endywią i serem

Kroki postępowania

1
Każdy filet przekroić w poprzek, przykryć folią spożywczą lub woreczkiem i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Orzechy posiekać.
Endywię opłukać wodą.
Krok 1 - Roladki drobiowe z orzechami nerkowca, endywią i serem foto
2
Na każdym kawałku mięsa ułożyć kilka listków endywii, orzechy i plaster sera.
Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Roladki drobiowe z orzechami nerkowca, endywią i serem foto
3
Na patelni rozgrzać masło z olejem i obsmażyć z każdej strony mięso na złoty kolor.
Przełożyć roladki na blachę i piec w 200 stopniach przez 15 minut.
Krok 3 - Roladki drobiowe z orzechami nerkowca, endywią i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 12.01.2015 22:04
podoba mi się ten pomysł
halina17 12.01.2015 17:47
Dobre roladki.
cukiereczek 12.01.2015 17:05
bardzo ciekawe nadzienie
ilka01 12.01.2015 15:57
super wyglądają :)
czekoladka_m 12.01.2015 13:40
Ja zazwyczaj robiłam z orzechami włoskimi, ale z orzechami nerkowca też brzmi pysznie;)))
alaaa 12.01.2015 13:32
ciekawe nadzienie w tych roladkach
jasiek 12.01.2015 13:06
pysznie wyglądają
Stenka 12.01.2015 11:52
muszą być smaczne
Pietruszka 12.01.2015 11:23
fajne te roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak