Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała zasmażana z kminkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 1 szt
mąka pszenna 2 łyżeczki
woda zimna 1/4 szklanki
margaryna 1-2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa do potraw do smaku
kminek Prymat ok 3 łyżeczki
ocet ok 5 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała zasmażana z kminkiem

1. Kapustę białą poszatkować, zalać wodą, dodać łyżkę soli i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić, zostawiając kilka łyżek wody na dnie. Dodać ocet i pieprz.
2. Wykonać zasmażkę: margarynę rozpuścić, dodać mąkę i przyrumienić, kolejno dodać zimną wodę i chwilę pogotować, dodać szczyptę jarzynki. Zasmażkę dodać do gorącej kapusty, przyprawić ją do smaku.
3. Do kapusty dodać kminek. Przykryć aby "przeszła".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak