Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z pieczarkami i cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
cebula 2 szt
pieczareki całe 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
przyprawa do potraw do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z pieczarkami i cebulką

1. Karczek oczyścić, oprószyć pieprzem i jarzynką, nakłuć nożem i w te miejsce włożyć liście laurowe. Mięso położyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z obu stron. Dodać ziela angielskie. Podlewać co jakiś czas wodą i smażyć do miękkości ok 1h.
2. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki, dodać do usmażonego mięsa. Smażyć do ich zrumienienia.
3. Mięso pokroić w plastry gr. ok 1cm, włożyć ponownie do tłuszczu spod mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.12.2015 09:58
smaczny obiad
anka1988 16.01.2015 11:54
dziękuję, miło mi:)
Małgorzata Pin 12.01.2015 21:26
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak