Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczonej papryki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
bułka pszenna miąższ z 1 sztuki
migdały 150 gram
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonej papryki

Paprykę umyć, przełożyć na blachę do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni przez ok 25 min. Następnie wystudzić, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne.
Paprykę, migdały, miąższ z bułki oraz oliwę przełożyć do mikser i całość zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.01.2015 13:42
fajna pasta
Renataj 13.01.2015 20:51
Interesujący pomysł - warto spróbować:)
Edith85 13.01.2015 08:36
ciekawy przepis:) super połączenie składników
erym 13.01.2015 00:13
a mnie zaintrygowala ta bulka, super!
norweska20 13.01.2015 00:07
dodatek migdałów - zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak