Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kaszanka 4 szt. (średniej wielkości)
cebula biała 2 szt. (dużej wielkości)
olej rzepakowy 2 łyżki
rydze 200 g (mogą być mrożone)
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Dodatki

ogóreczki konserwowe
krem chrzanowy Smak
ćwikła z chrzanem Smak
Musztarda rosyjska Prymat

Porada

Zamiast oleju rzepakowego można użyć do smażenia oliwy.

Przepis i sposób przygotowania na: Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki.
Krok 1 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
2
Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Krok 2 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
3
Przygotowujemy patelnię – wykładamy masło i na rozgrzanej patelni przesmażamy umyte uprzednio rydze, doprawiamy je solą i pieprzem.
Krok 3 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
4
Na drugiej patelni rumienimy cebulę, a następnie smażymy pokrojoną w grube plastry kaszankę.
Krok 4 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
5
Kaszankę podajemy z rydzami usmażonymi na maśle, musztardą, chrzanem, ćwikłą i ogóreczkami.
Krok 5 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak