Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w cieście naleśnikowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mleko 100 ml
jajko 1 sztuka
sól szczypta
mąka pszenna 5-6 łyżek

Marynata

filet z kurczaka 500 gram
olej 100 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w cieście naleśnikowym

Podwójna pierś z kurczaka kroimy na plastry. Olej mieszamy z przyprawą do kurczaka. Wkładamy do marynaty kurczaka i pozostawiamy na kilka godzin. Po tym czasie przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Kawałki fileta obtaczamy w cieście i smażymy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.01.2015 21:04
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak