Przepis i sposób przygotowania na: Wafel bananowy z galaretką
Masa kakaowa: herbatniki pokruszyć na drobniejsze kawałki; cukier,mleko i kakao wymieszać i zagotować. Herbatniki dodać do ciepłej masy i wymieszać, posmarować 2 wafle. Każdy z tych wafli posmarowanych masą przykryć kolejnym waflem.
Masa kokosowa: Do garnka wlać mleko oraz wsypać cukier, zagotować, dodać kokos i gotować na małym ogniu przez 10 minut cały czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć z zimnym kokosem.
Na jednym z wafli, który przykrył masę kakaową nałożyć cienką warstwę masy kokosowej, na masę rozłożyć na przemian galaretkę pokrojoną w paski i banany przekrojone na pół. Na tą warstwę rozsmarować równomiernie resztę masy i przykryć drugą częścią wafli z masą kakaową. Odstawić do lodówki na 2 godziny.