Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna z zieloną pietruszką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
natka pietruszki 1 mały pęczek
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 - 3 łyżki (extra virgin)
ksylitol 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
szczypiorek (opcjonalnie)

Porada

* do gotowej pasty możemy także dodać drobno posiekany szczypiorek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna z zieloną pietruszką

Propozycja na zdrową, smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę na bazie tuńczyka z dodatkiem zielonej pietruszki. Pasta idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem oraz warzywnymi dodatkami np. ogórkiem czy pomidorem :)

PRZYGOTOWANIE:

Kawałki tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do naczynia.

Następnie dodajemy oliwę z oliwek, 1 (dość duży) ząbek czosnku, listki natki pietruszki i szczyptę cukru brzozowego. Wszystko miksujemy za pomocą blendera do momentu odpowiedniego połączenia się wszystkich składników.

Tak powstałą pastę doprawiamy solą i czarnym pieprzem.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 17.01.2015 13:05
bardzo apetyczna!
Maridka19 17.01.2015 10:34
Uwielbiam pastę rybńą ale takieh jeszcze nie próbowałam ;) Pysznie wygląda
Skotka 16.01.2015 20:33
śliczna i na pewno pyszna:)
Justi2401 16.01.2015 16:50
Bardzo smacznie i zdrowo :)
R'n'G Kitchen 16.01.2015 16:42
Przepyszna taka pasta :)
MałaMi89 16.01.2015 15:49
Za sam kolor bym ją zjadła :D
Adamorek 16.01.2015 14:38
piękny kolor
Cynamonka 16.01.2015 13:33
Super dodatek do kanapek, podoba mi się :)
IwonaDD 16.01.2015 11:26
pyszna pasta i śliczny kolor
Monika-twin 16.01.2015 11:04
rEWELACYJNA PASTA.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak