Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami i papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1/2 strąka
papryka żółta 1/2 strąka
papryka zielona 1/2 strąka
cebula 1 szt
jajko 2 szt
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Łopatkę zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa.
Krok 1 - Pieczeń z pieczarkami i papryką foto
2
Pieczarki pokrój w ćwiartki i smaż 8 minut na oliwie. Papryki oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę. Razem smaż na oliwie około 5 minut.
Krok 2 - Pieczeń z pieczarkami i papryką foto
3
Do zmielonego mięsa dodaj pieczarki, paprykę z cebulą, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
Krok 3 - Pieczeń z pieczarkami i papryką foto
4
Masę przełóż do foremki keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Pieczeń z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.01.2015 18:13
bardzo dobra
Kolorowa 17.01.2015 22:11
fajna pieczeń ;)
Justi2401 17.01.2015 14:31
Wygląda bardzo smacznie ;)
w mojej kuchni 17.01.2015 05:44
smaczne danie podano
berys18 17.01.2015 00:23
piękna pieczeń, piękne zdjęcie
Franciszek 16.01.2015 22:02
wygląda super:)
Michał2 16.01.2015 21:17
same pyszności
AgaS10 16.01.2015 20:54
wygląda wybornie:)
Skotka 16.01.2015 20:27
smaczna i ładna:)
Konczi 16.01.2015 19:47
smaczna pieczeń
RenataZ-et 16.01.2015 18:49
apetycznie wygląda
pestka 16.01.2015 18:43
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak