Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos orzechowy
Spróbuj. Smaki reguluj poprzez dodawanie przeprzu kajeńskiego (dla ostrości), soku z limonki (dla kwasowości), sosu rybnego (dla słoności) oraz brązowego cukru (dla słodkości).
orzeszki ziemne | 15 dkg |
czosnek ząbki | 1 ząbek |
sos sojowy | 0,5 łyżka |
sos rybny | 1 łyżka |
woda mineralna | 1/3 wody |
cukier brązowy | 2 łyżka |
olej sezamowy | 1 łyżka |
sok z limetki | 1 łyżka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 łyżeczka |
mleko kokosowe | 185 ml |
orzechy nerkowca | 5 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: