Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa nalewka z piwem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 500 ml jasnego
cukier wanilinowy 1 szt
spirytus 200 ml
sok malinowy 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa nalewka z piwem

Piwo zagotować z cukrem waniliowym i ostudzić. Dodać spirytus, sok malinowy (zagęszczony) i dokładnie wymieszać. Przelać do butelki i wstawić do lodówki najlepiej na noc, aby się przegryzło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 18:59
Tylko robić i pić.
Mniam 09.01.2015 19:13
Sporo rozgrzewających procentów :)
dagita 09.01.2015 19:13
Jeśli chce się czuć drożdże w piwie to się pije czyste piwo. Tutaj jest nalewka na bazie piwa, ale nuta piwna jest wyczuwalna. A alkohol też czuć bo przecież jest jeszcze spirytus. Nie wiem czemu w przepisie piwo się zagotowuje, ale tak mój mąż robi od wielu lat i nalewka jest bardzo dobra. Na piwach niestety się nie znam. Nie wiem czy mogę napisać, ale używam Tyskiego.
Lucan 09.01.2015 18:32
Jakie piwo użyłaś - jasny lager, czy sunny ale? Moim zdaniem lepiej piwa nie zagotowywać, bo cały alkohol i specyficzne drożdżowe aromaty się traci, jeśli w czymś ma to pomóc to może podgrzać do około 40-50stopni. Co o tym sądzisz?
Grazyna0211 09.01.2015 18:18
jak malinowa to na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak