Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie chińskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kawałki
sos chili 3 łyżeczki
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinie małe 1 szt
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta
olej do smażenia 10 łyżek
ryż basmati 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie chińskim

Schab myjemy, dusimy na oleju z dodatkiem sosu chili i octu balsamicznego. Dodajemy pokrojony czosnek.
Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

Warzywa: cebulę, cukinię, paprykę kroimy i wrzucamy do mięsa. Dusimy dalej pod przykryciem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Podajemy z ugotowanym ryżem basmatti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak