Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki warzywno-rybne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy
łosoś filet 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
ketchup pikantny 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki warzywno-rybne

Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Łososia w sosie pomidorowym wyjąć z puszki i rozdrobnić widelcem. Wszystko razem wymieszać, dodać ketchup oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Do dużej miski wlać wodę i zanurzyć w niej arkusz papieru ryżowego, a następnie rozłożyć go na dużym płaskim talerzu, nakładać porcję farszu i delikatnie zwijać sajgonkę. Czynność tę powtarzać, aż do wyczerpania farszu. Podawać z ulubionymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 28.01.2015 10:26
super, z chęcią bym spróbowała))
gusia1000 21.01.2015 00:07
super sajgonki.
ppaulina 10.01.2015 22:09
wyglądają apetycznie
Gracer 10.01.2015 10:19
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak