Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z farszem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
wędlina 10 dkg
ser żółty 10 dkg
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z farszem pieczarkowym

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać starte na grubym oczku pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić. Wędlinę i ser również zetrzeć na grubym oczku i dodać do pieczarek. Wymieszać. Nakładać na chleb tostowy po dwie łyżki farszu, przykrywać kromką chleba i zapiekać w opiekaczu natłuszczonym olejem. Podawać z ketchupem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak