Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 sztuki
mąka pszenna 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki
jajko 1 duża sztuka
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

Rybę umyć, osuszyć, obtoczyć w mące, moczyć w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Ryby położyć na rozgrzany na patelni olej. Ryby przyprawić przyprawą uniwersalną i przyprawą do ryb. Smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak