Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
żeberka wieprzowe 150 g
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4-5 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt

Porada

Ja gotuję kapuśniak na ostro więc dodatek przypraw pozostawiam do decyzji indywidualnej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę kiszoną przesiekać aby była drobniejsza.Zalać wodą i gotować aż będzie miękka.Do kapusty dodać pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę.
Żeberko przesmażyć na patelni i dodać do kapusty i razem gotować do miękkości.do gotującej się kapusty dodać liść laurowy i ziele angielskie.
W osobnym garnku ugotować do miękkości ziemniaki pokrojone w kostkę i posolone.Gdy kapusta będzie już miękka i warzywa też, dodać ziemniaki -ugotowane.Następnie przecier pomidorowy i doprawić do smaku pieprzem i papryką.Na koniec dodać pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną cebulkę i majeranek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 11.01.2015 15:29
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak