Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
papryka czerwona 1
jabłko 1
por (biała część) 10 cm
sól
pieprz
cukier
jogurt naturalny 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i jabłkiem

Kapustę umyć i poszatkować,przełożyć do miski. Paprykę umyć, wydrążyć nasiona, pokroić w kostkę.Pora dokładnie umyć i drobno pokroić. Paprykę i pora dodać do kapusty, wymieszać. Oprószyć solą i dodać płaską łyżeczką cukru, ponownie wymieszać. Zostawić pod przykryciem na całą noc. Następnie kapustę odcisnąć. Dodać obrane i starte na tarce jabłko. Dodać pieprz i jogurt, wymieszać. Podawać do obiadu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak