Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 12 sztuk
kapusta kiszona 500 gram
pieczarki 500 gram
śmietana 18 proc 250 ml
przyprawa uniwersalna do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe w kapuście

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe - nierozbite - opanierować w jajku i bułce tartej i usmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - kotlety schabowe w kapuście foto
2
Pieczarki pokroić i lekko podsmażyć. Położyć na kotlety.
Krok 2 - kotlety schabowe w kapuście foto
3
Na pieczarki rozłożyć warstwę kiszonej kapusty - przyprawionej przyprawą uniwersalną. Obalać śmietaną. Przykryć naczynie pokrywką i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C przez 45 minut.
Smacznego!
Krok 3 - kotlety schabowe w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.03.2015 11:39
Ciekawy przepis, takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak