Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 gram
marchewka 1
kukurydza w puszce 1/3 puszki
oliwa 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą

Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie, odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody, przekładamy do miski (można trochę posiekać nożem). Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Do kapusty i marchewki dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz oliwę, cukier, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przekładamy do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 24.01.2015 21:35
super pomysł z tą kukurydzą;)
pajbek 23.01.2015 19:00
Taką lubię :-)
Cynamonka 23.01.2015 18:17
Zdrowy dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak