Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka pod kruszonką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jabłka 2-3kg
cukier puder 2-3 łyżki
cynamon Prymat 2-3 łyżeczki

kruszonka

mąka 10 łyżek
cukier 4 łyżki
masło 50g

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka pod kruszonką

Jabłka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać cukier i cynamon.
Miękkie masło,mąkę i cukier wyrobić razem na kruszonkę.
W kokilkach ułożyć jabłka i posypać kruszonką. Piec około 15-20 minut , 180 stopni C do zrumienienia się kruszonki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 23.01.2015 20:29
Jeden z moich ulubionych deserów :) Często go robię :)
Renataj 23.01.2015 19:41
Pyszny pomysł na deser jabłkowy:)
cooked 23.01.2015 18:33
smakowite :)
Cynamonka 23.01.2015 18:16
Świetny pomysł na szybką "szarlotkę"
Zdzisław 23.01.2015 18:11
takie słodkości lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak