Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porowa z serem pleśniowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 200 g (młody)
śmietana 30% 70 ml
ser pleśniowy niebieski 70 g
bulion warzywny 500 ml
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porowa z serem pleśniowym

W garnku podgrzać śmietankę z pokrojonym w kostkę serem. Gotować na małym ogniu aż ser się rozpuści. Następnie dolać bulion, dodać por pokrojony w plasterki. Gotować do miękkości, doprawić pieprzem, kurkumą, ziołami prowansalskimi i rozgniecionym czosnkiem.
Zupę zmiksować w blenderze kielichowym, jeśli por był młody nie powinno być łyka, zawsze można przecedzić przez sito.
Zupę można podawać z chlebem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.03.2015 22:07
wspaniała zupa krem :-)
Ada-Gaba 02.02.2015 21:59
chętnie wypróbuję
magical66 27.01.2015 21:06
jaka fajna zupka
Alex_M 25.01.2015 10:24
musiało być przepyszne! :)
ben-ka 24.01.2015 10:38
Świetna i szybka w przygotowaniu zupka.
adelajda 24.01.2015 09:24
Moje smaki ma ta zupka :)
marzut 24.01.2015 08:55
ładna prezentacja
fotoviderek 23.01.2015 23:46
Moje smaki :)
Ania321 23.01.2015 21:43
wygląda bardzo apetycznie :)
gosia1988 23.01.2015 21:22
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak