Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka ze śliwką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 2 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
oliwa
śliwki suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka ze śliwką

Karkówkę umyć osuszyć.Sliwki namoczyć w ciepłej wodzie .
Ostrym nożem zrobić nacięcie przez srodek mięsa .Następnie wkładać w zrobione nacięcie wymoczone śliwki,tak aby były przez całą długość mięsa w środku.W miszeczce przygotować oliwę z przyprawami .Przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Następnie upiec karkówkę w rękawie do pieczenia.
Swietnie smakuje na zimno do kanapek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 28.01.2015 19:07
pyszne mięso
misia53 24.01.2015 20:43
ciekawe jak smakuje ze śliweczką?!
Bernadeta1 24.01.2015 18:10
moje ulubione mięsko
Renata9 24.01.2015 16:51
uwielbiam taką karkóweczkę
Sroczka 24.01.2015 15:08
Bardzo lubię takie mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak