Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z owocami suszonymi i pomarańczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 20 dag
żurawina suszona 3 łyżki
rodzynki 3 łyżki
śliwki suszone 6 szt
pomarańcza 1 szt mała
olej 2 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z owocami suszonymi i pomarańczą

Kapustę kiszoną odciskamy z soku i drobno szatkujemy. Pomarańcz obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Jeśli suszone owoce są bardzo wysuszone i twarde, zalewamy je letnią przegotowaną wodą, odstawiamy na 15-20 min. i odsączamy. Śliwki kroimy i wraz z rodzynkami i żurawiną dodajemy do kapusty. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem, mieszamy i odstawiamy na 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 18.01.2015 19:20
świetna surówka
irenka 18.01.2015 16:44
pyszna,lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak