Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pasta

jajko 3 sztuka
łosoś wędzony 2 plaster
por (biała część) 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek

Sos

majonez 1 łyżka
ketchup pikantny 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
curry 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z dodatkami

Jajka gotujemy w sposób tradycyjny na twardo. Gdy będą już gotowe obieramy je, studzimy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Następnie dodajemy do nich także bardzo drobno pokrojonego pora i łososia. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez i ketchup. Doprawiamy solą, pieprzem i curry i dokładnie mieszamy. Polewamy nim składniki i znowu mieszamy.
Tak przygotowaną pastę chłodzimy całą noc w lodówce. Jemy na kanapkach, krakersach lub innym pieczywie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 19.01.2015 13:06
Fajny przepis
Monika-twin 18.01.2015 17:40
Ja tez takie lubie na sniadanie.
w mojej kuchni 18.01.2015 17:09
takie jedzonko lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak