Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel z indyka z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

sznycle z indyka 2

Marynata

oliwa 1 łyżeczka
sok z połowy cytryny
ząbki czosnku 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Warzywa

papryka czerwona 2 szt
pomidory 2 szt.
cebula czerwona
sól do smaku
bulion warzywny 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel z indyka z warzywami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynate. Mięso w marynacie najlepiej jak by stalo w lodówce przez noc. Jeśli nie mamy tyle czasu to chociaż 2 godzinki :)
Krok 1 - Sznycel z indyka z warzywami foto
2
Papryke kroimy w paski. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie pokroić w kostkę.
Krok 2 - Sznycel z indyka z warzywami foto
3
Mięso smażymy na małej ilości oleju. Bez marynaty.
Krok 3 - Sznycel z indyka z warzywami foto
4
Pod koniec smażenia dolewamy naszą marynate i smażymy jeszcze 2 minuty.
Krok 4 - Sznycel z indyka z warzywami foto
5
Na osobnej patelni podsmażamy cebule. 2 minuty na dużym ogniu, mieszając.
Krok 5 - Sznycel z indyka z warzywami foto
6
Do Mięsa wrzucamy warzywa,cebule i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem 15-20 minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Sznycel z indyka z warzywami foto
7
Smacznego ;)
Krok 7 - Sznycel z indyka z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.02.2016 10:26
smaczne mięsko
Czarnula666 19.01.2015 18:42
o tak :) Jeszcze dziś zajadałam :)
Magula 19.01.2015 08:13
Na obiad w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak