Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołkanica

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7 średnich szt
boczek surowy 30 dag
cebula 1 duża
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tołkanica

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę, cebule pokroić w piórka
Krok 1 - Tołkanica foto
2
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Gdy będą miękkie odcedzić i obrać.
Krok 2 - Tołkanica foto
3
Na patelnie wlać niewielką ilość oleju i usmażyć cebulę z boczkiem.
Krok 3 - Tołkanica foto
4
Ziemniaki utłuc na gładka masę, dodać cebulę z boczkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Tołkanica foto
5
Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki do pieczenia.
Krok 5 - Tołkanica foto
6
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st i zapiekać ok. 30 minut.
Krok 6 - Tołkanica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 20.01.2015 19:36
Stosujesz to jako dodatek, czy pełnoprawne danie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak