Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek pomarańczowy na migdałowym spodzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 20 dkg
aromat migdałowy 5 kropli
cukier puder 1 szklanka
białko 2 sztuki
biała czekolada 10 dkg
śmietana 30% 6 łyżek
aromat cytrynowy 5 kropli
konfitura 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek pomarańczowy na migdałowym spodzie

Zmielone migdały, utrzeć z cukrem pudrem, białkami i aromatem, aż masa zgęstnieje .
Wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą, dwie blaszki o średnicy 18 cm.
Piec w temperaturze 175 stopni około 40 minut, do suchego patyczka.
Na ciepłym cieście, rozsmarować konfiturę pomarańczową, odstawić do przestudzenia.
Czekoladę zetrzeć na tarce, dodać śmietanę,aromat, podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia składników, cały czas mieszając.
Rozsmarować polewę na konfiturze, dekorować pomarańczami kandyzowanymi.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.02.2015 22:55
dobre ciasto
AgaS10 20.01.2015 20:46
na pewno pychota:)
Malinka 20.01.2015 19:10
Bardzo apetycznie się prezentuje :)
Grazyna0211 20.01.2015 18:50
pyszny mazurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak