Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy z bezą i masą truskawkową
Kroki postępowania
Przełożenie: Na biszkopt wykładamy tężejącą masę truskawkową, przykrywany bezą.
jajko | 4 sztuki |
mąka tortowa | 4 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
orzechy włoskie | 10 dag |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
białko | 3 sztuki |
cukier puder | 5 łyżek |
sok z cytryny | 1/3 sztuki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
truskawki | 40 dag |
galaretka truskawkowa | 1 opakowane |
gorąca woda | 3/4 szklanki |
śmietana kremówka | 250 ml |
cukier puder | 3 łyżki |
barwnik spożywczy do ciast | |
kolorowa posypka | |
czekolada gorzka | 1/3 tabliczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: