Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z soczewicą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 puszka
cebula biała 1 szt
cienka kiełbasa 4 szt
olej 1 łyżka
sok pomidorowy 2 szklanki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z soczewicą

Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oleju. Wlać sok pomidorowy, podgotować i przyprawić do smaku. Soczewicę odsączyć z zalewy włożyć do zupy razem z pokrojonymi kiełbaskami. Rozlać na talerze, posypać natką pietruszki i w razie potrzeby zaciągnąć śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.01.2015 15:40
smaczne jedzonko do zjedzenia ze smakiem
Grazyna0211 21.01.2015 15:21
apetyczna zupa
wwwiolka 21.01.2015 13:56
Pięknie się prezentuje.
IwonaDD 21.01.2015 13:51
apetycznie wygląda
Futka 21.01.2015 13:06
Bardzo smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak