Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowo- jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
ser żółty 1/3 kostka
bazylia 1/2 pęczek
majonez 2 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowo- jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już gotowe studzimy je, obieramy i kroimy w niedużą kostkę.
Krok 1 - Pasta serowo- jajeczna  foto
2
Dokładamy do nich pokrojony także w niedużą kostkę żółty ser.
Krok 2 - Pasta serowo- jajeczna  foto
3
Składniki posypujemy bardzo drobno posiekaną bazylią.
Krok 3 - Pasta serowo- jajeczna  foto
4
Tak przygotowaną pastę doprawiamy majonezem i musztardą
Krok 4 - Pasta serowo- jajeczna  foto
5
A także solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku.
Krok 5 - Pasta serowo- jajeczna  foto
6
Dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na schłodzenie.
Jemy z pieczywem.
Krok 6 - Pasta serowo- jajeczna  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak