Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z niespodzianką
Mąkę wsypać do dużej miski, dodać ciepłe mleko,jajko i sól.
Zagnieść całość z podrośniętym rozczynem i olejem,
w razie potrzeby posypywać mąką.
Ostawić aż podwoi swoją objętość
Ciasto na posypanej mąką stolnicy podzielić na 12 części.
kążdą część rozwałkować na cieniutki prostokąt.
Nakładać farsz i skąłdać podobnie do krokietów.
Układać na blasze z papierem do pieczenia sklejeniem w dół.
Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem,
Piec w 180 stopniach na złotobrązowy kolor(około 25 minut)
Nadzienie
Pieczarki pokroić i podsmażyć na patelni aż wyparuje z nich cała woda,
doprawić solą i pieprzem.
Wystudzone wymieszać z odcedzoną kukurydzą konserwową i startym żółtym serem.
Nadziewać bułeczki.