Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka a'la jabłecznik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
jabłka 4 sztuki
masło 50 gram
cukier 4 łyżki
cynamon wg uznania

Porada

danie podawać polane śmietaną lub jogurtem można jeść na ciepło lub na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka a'la jabłecznik

Ryż ugotować w leciutko osolonej wodzie.
Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
Wysypać 1 torebke ryżu,na to 1/2 jabłek,
posypać cukrem i cynamonem.
Na to kolejna torebka ryżu,jabłka, cukier, cynamon
i kilka plasterków masła.
Piec w 180 stopniach niecałą godzinę pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 01.02.2015 20:19
Bardzo fajny przepis.
irenka 01.02.2015 20:05
fajny przepis,zabieram,na pewno pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak