Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki bigos z młodej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapusta słodka młoda 1 główka
kiełbasa drobiowa 2 sztuki
wędlina drobiowa 20 dkg
boczek wędzony ewentualnie 20 dkg
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 0.5 słoiczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 kulek

Porada

Bigosik najlepszy jest po 2-3 godzinach jak smaki się przegryzą.

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki bigos z młodej kapusty

Kapustę poszatkować i dokładnie wypłukać.
Dać do garnka i wlać 1,5 szklanki wody.
Posolić,dodać liść laurowy i ziele angielskie i gotować do miękkości kapusty( około 15 do 20 minut)
W między czasie pokroić w kostkę wędliny,boczek i cebulę.
Przesmażyć na patelni.
Dodać do miękkiej kapusty razem z przecierem pomidorowym.
Doprawić do smaku.
Podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.02.2015 11:34
moje smaki ,pyszne danie
Konczi 01.02.2015 19:50
Prosto i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak