Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
szynka konserwowa 3 plastry
szczypiorek pokrojony 1 łyżka
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/4 puszki
bulion 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka w galarecie

Jajka ugotować na twardo, obrać i ściąć 1/3 jajka. Wyjąć ostrożnie żółtko i rozkruszyć.
Szynkę pokroić w drobną kostkę, połączyć z żółtkami i szczypiorkiem odrobiną majonezu. Napełnić farszem jajka i i przykryć czapeczką.
W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę i odstawić do lekkiego stężenia.
Na spód naczynia w którym przygotujemy przystawkę wyłożyć osączony z zalewy groszek i kukurydzę. Wlać trochę bulionu, wymieszać z warzywami i odstawić w chłodne miejsce. Gdy zacznie się ścinać ustawić w warzywach jajka i zalać resztą tężejącej galarety.
Odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 15.05.2017 17:20
bardzo apetyczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak