Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie fale
Margarynę ucieramy i wlewamy mleko, miksujemy. Pomarańcze obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z masą.
Biszkopt kakaowy:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w formie 25/36.
Ciasto białe:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy mąkę i miksujemy. Dodajemy olej i ocet. Mieszamy.
Ciasto z kakao:
Żółtka i jajo ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę proszek do pieczenia i olej. Ciasto białe i ciasto z kakao układamy naprzemiennie na blaszce kupkami. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Przełożenie:
Biszkopt kakaowy- masa- wkładka- biszkopt kakaowy